Kerteminde

Vi kørte fra Sorø søndag den 15. januar kl. 8.30. Var lidt nervøse for det kommende stormvejr og evt. lukning af Storebæltsbroen senere på dagen. Vi gjorde holdt i Nyborg og var til gudstjeneste i Vor Frue Kirke. En flot kirke. Næste stop var Johannes Larsens museum i Kerteminde. Rigtigt museumsvejr. Regn. Vi begyndte med en god jordskoksuppe. Dernæst rundt i særudstillingen med Oluf Høst. Så en god museumsguide der fortalte om Høst og hans billeder. En kort rundtur i resten af museet inden vi kørte til Danhostel med smørebrød fra Brugsen.
Mandag havde Lis fødselsdag og det var flot solskinsvejr. Vi kørte til Hverringe gods og gik tur i Mølleskov langs Storebælt. Skoven har nogle store brombærkrat og en klint ved kysten. Turen tilbage.
Vi kørte lidt nordpå og gik en ny skovtur i Stavre Skov. Igen en fin kystskrænt og med udsigt til Rømsø og Storebæltsbroen. Vi kørte til de flotte gamle landsbyer Måle og Viby. Viby har en flot kirke der tilmed var åben. Se fotos. Vi spiste frokost i fælleskøkkenet på Danhostel. Hvorfor hedder det ikke vandrehjem mere? Dagens udflugter sluttede med en tur gennem Sommerbyen. Aftensmaden blev et fiskefad fra Brugsen.
Tirsdag regnede det igen. Dalby Vikingemuseum er et spændende sted. Flot museum med et vikingeskib med en begravet høvding / konge i et vikingeskib i en gravhøj. Nogle meget aktive damer, der syede flotte broderier – bl.a. et Ladbytapet, der viser Ladbyskongens historie. Tapetet er inspireret af Bayeux-tapetet. Det blev fint vejr om eftermiddagen så vi fik en tur fra Kerteminde til Lundsgård Klint. Tirsdag aften spiste vi “Mormor Ma'” på Danhostel. Kylling med kartofter, sovs og salat samt budding til dessert.
Onsdag gik vi tur ved Kerteminde havn. Derefter en tur langs sydenden af Lundsgård Klint. Turen til Nyborg gik af små veje gennem Nordenhuse og Skaboehuse.
En fin fødselsdagstur med Lis.

Fotos: Klik på billedet og få et større billede. Links i ovenstående tekst giver en lille film i Relive. Her er billeder i større format nederst.