Stevns klint

Trampestien fra Bøgeskov Havn til Rødvig er ca. 21 km. Den første km er på asfaltvej et stykke fra klinten. Resten af turen er næsten udelukkende langs klintens top.

Vandretur langs klinten. Søndag 31000 skridt, mandag 27600 skridt.

Rundt i Holtug Kridtbrud og derefter langs klinten til Mandehoved og retur. I Mandehoved er der et ret højt fugletårn og bygninger fra Den kolde Krig.

Fra Stevns Fyr til Mandehoved. Flot udsigt fra toppen af fyret. Udstilling om kridtets og fyrets historie. Syd for Mandehoved er et stort aktivt kridtbrud. En lang rampe ud i havet til udskibning af kridt. Stien går et stykke ind i land bl. a. gennem en tæt rapsmark. Det var nødvendigt at gå rundt om kridtbruddet.

Tilbage til fyret på cykel. Vi satte vores cykler ved Mandehoved og kørte i bil til Fyret log gik så tilbage til Mandehoved.

Overnatning på Rødvig Strandpensionat, Rødvig Kro. Der var konfirmationsfest på kroen, så her fik vi ikke aftensmad.

Morgentur fra Rødvig til Boesdal Kalkbrud og retur til morgenmad på kroen. En spændende kalkgrav i Boesdal. Et nyt besøgscenter er under opbygning.

Fra fyret til Boesdal. Turen går over Højerup, hvor kirkens kor styrtede i havet i 1928. Resterne af alteret er samlet i et rum i kirken. Den nye kirke er opført i sikker afstand fra klinten. I Højerup er også en mindepark med en række sten. Foto af klinten ved Højerup viser at byggestenene er savet ud af klinten. Et sted på ruten er bygget et nyt hus med grund ud til klinten. Så må stien slå et sving uden om.

Tilbage til fyret på cykel. Vi gjorde holdt i Højerup for at spise, men Dronningen var på besøg på Traktørstedet, og så var der lukket for andre gæster. Vi besøgte den nye kirke, der er opført af kalksten. I koret er der udvendigt sat flint mellem kalkblokkene så det ligner selve klinten.

Bøgeskov, klintens nordligste punkt. Vi satte bilen ved Bøgeskov Havn og gik først en tur langs klinten mod syd og derefter langs klinten i Bøgeskoven. Begge steder består klinten nu af ler i stedet for kalk. Et fint traktørsted der dog er lukket om mandagen.

Søndag gik vi 12,8 km og mandag 15,5 km langs klinten med diverse sløjfer.

Fotos: